Foto’s maken, ik ben er dol op, maar soms denk ik van: de kleuren kunnen wel wat beter en mogen er wat meer uitspringen. In deze blog bespreek ik een aantal van mijn favoriete apps waarmee je je foto’s net wat meer levendigheid geeft. Een cursus Photoshop heb je er niet voor nodig, dus het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wil je ook je foto’s in een handomdraai bewerken? Lees dan snel verder welke apps je kunt gebruiken.

1. Darkroom

Een hele handige app die je gratis kunt downloaden in de App Store. De app spreekt voor zich. Je selecteert een foto en door middel van de schuifjes kun je helderheid, contrast, verzadiging, levendigheid en temperatuur instellen. In een paar minuten tijd heb je een heel andere foto. Kijk maar eens naar de twee onderstaande foto’s en zoek het verschil. Een wereld van verschil toch? Op foto 2 springen de prachtige herfstkleuren er net wat meer uit. It’s magic.

2. Adobe Photoshop Lightroom

Lijkt heel erg op Darkroom, maar deze app gebruik ik als ik wat meer tijd heb om foto’s te bewerken. Zo heb je binnen Lightroom veel meer mogelijkheden. Je kunt je foto’s namelijk uitgebreider bewerken. Licht, kleur, effecten, detail. Klein nadeel van Lightroom is dat je sommige functies niet kunt gebruiken. Hiervoor moet je een premium abonnement nemen. Echter kun je met de gratis versie prima uit de voeten. Daarnaast is de app ook weer makkelijk in gebruik.

Conclusie

Zelf gebruik ik vaak een combinatie van deze twee apps, maar als ik echt snel een foto moet bewerken dan kies ik voor Darkroom. Gebruiksvriendelijk en makkelijk. In een paar minuten heb je de ideale foto.

Gebruik jij een app om foto’s te bewerken? Zo, ja welke?