Vanwege het coronavirus gaat het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam helaas niet door, maar dat betekent natuurlijk niet dat we de liedjes zomaar zijn vergeten. Als troost deel ik in dit artikel mijn persoonlijke top 5.

1. Oostenrijk – Vincent Bueno – Alive
https://www.youtube.com/watch?v=cOuiTJlBC50

Al weken mijn absolute nummer 1, want alles klopt aan dit nummer. De clip is ook heel erg gaaf. Opgenomen in een loods. Daarnaast blijft de melodie zo lekker in je hoofd zitten. Hier staat hij regelmatig op repeat.

2. Duitsland – Ben Dolic – Violent Thing
https://www.youtube.com/watch?v=hAobDQ9GbT4

Wederom een heerlijke meezinger die je niet snel uit je hoofd krijgt. De clip speelt zich af in een club en gaat over een meisje die hij leuk vindt. Als je het aan mij vraagt, is het een pareltje.

3. IJsland – Daði og Gagnamagnið – Think About Things

Dit nummer ontdekte ik vrij laat, maar om deze groep kun je niet heen. Met hun opvallende verschijning, groene truien en gekke dansjes is dit typisch songfestival materiaal te noemen. Ik zeg douze points!

4. Israël – Eden – Feker Libi

Het refrein van dit nummer doet me een beetje denken aan Waka, Waka van Shakira. Verder is het lekker vrolijk. Het nummer komt op mij over als zacht en teder. Ik kan het wel waarderen.

5. Zweden – The Mamas – Move
https://www.youtube.com/watch?v=7EpSBDPlZn4

Zet drie verschillende dames bij elkaar en dan krijg je dit: The Mamas. Op Move kun je zeker te weten je dance moves kwijt. Lekker hè?

Tot zover mijn top 5 en nogmaals wat jammer dat het Eurovisie Songfestival in ons eigen land niet doorgaat. Helaas mogen de liedjes van dit jaar niet mee naar volgend jaar. Dus dat betekent dat er in 2021 andere nummers moeten komen. De EBU gaat nu kijken naar een alternatieve programmering, dit zal geen wedstrijd zijn. We wachten het af!