De donkere modus, oftewel dark mode. We kunnen er anno 2020 niet meer omheen. Elke app op onze smartphone heeft het wel! En zeg nou zelf, het is toch net iets prettiger voor je ogen.

Gebruikers van de populaire app keken wellicht even raar op. Na een update was daar ineens de donkere modus. Ja, ik schrok er zelf van, maar mijn telefoon staat al op een donker thema ingesteld. In dat geval ging alles automatisch. Ik vind het erg prettig kijken, natuurlijk moest ik er even aan wennen, maar ik wil niet meer anders. Donkere modus vind ik een uitvinding en ik heb het zowel op mijn smartphone als laptop.

Wil je ook switchen naar dark mode? Ik vertel je hier wat je precies moet doen om het te activeren.

Voor iOS
  1. Ga naar instellingen
  2. Beeldscherm en helderheid
  3. Hier kun je kiezen of je de weergave op licht of donker wil hebben. In dit geval kiezen we voor donker
  4. Ga naar WhatsApp en als het goed is, heb je nu de dark mode geactiveerd
  5. Is het niet gelukt? Update de app dan even in de App Store.
Voor Android
  1. Ga naar instellingen
  2. Kies dan voor weergave
  3. Vervolgens geavanceerd
  4. Open het apparaat-thema
  5. Tik op donkere modus

Heb je een ouder toestel? Ook voor jou is de donkere modus beschikbaar, maar hiervoor geldt een iets ander route om het te activeren. Het artikel van Radar gaat daar verder op in.

Uitgebreidere zoekfunctie

Naast de dark mode heeft WhatsApp een uitgebreidere zoekfunctie gekregen voor mobiel. Zo kun je dus nog gerichter en makkelijker zoeken in je gesprekken.

Nu je weet hoe je de dark mode moet activeren, ben ik heel erg benieuwd naar jouw mening. Gebruik jij het op je smartphone? En wat vind je ervan? Laat vooral een reactie achter onder dit bericht.

Bron: Radar en iCulture